Pikaluotto


Pikaluotot ovat erinomainen vaihtoehto, kun etsit lainaa jossa olisi jonkin verran myös joustavuutta. Vaikka erilaiset pikavipt ja pikalainat ovat vieläkin luottoja suositumpia, on pikaluottojen ja kulutusluottojen suosio kasvanut selvästi parin viimeisen vuoden aikana.

Pikaluottoja onkin nykyään tarjolla melko hyvä määrä, ja monet niistä tarjoavat luottoa melko edullisin hinnoin, ja vielä erittäin hyvin maksuehdoin. Nämä seuraavat luotot ovat suosikkejamme 2017:​

Vivus pikavippi

Vivus on yksi Suomen tunnetuimmista ja luotettavimmista pikavippiyrityksistä. Heidän tarkoituksenaan on tarjota lyhytkestoisia lainoja suomalaisille, ilman ylimääräisiä kuluja tai kikkailuja. Uusien asiakkaiden on mahdollista saada jopa 400 € koroton laina, joten tämä on erinomainen valinta uusille lainaajille.

 • Lainaa 10 - 2010 € (uusille asiakkaille maksimi 400 €)
 • Laina-aika 3 - 30 päivää
 • Laina maksettava kerralla takaisin
 • Ikäraja 20 vuotta
 • Laina maksetaan tilille jopa 15 minuutin sisällä klo 7 - 23 välillä.
Suomilimiitti

Suomilimiitti tarjoaa Suomen suurinta kulutonta pikavippiä. Ensinostaja voi saada jopa 1000 euroa ilman kuluja, kunhan maksaa sen takaisin seuraavan kuun loppuun mennessä. Suomen kuumin tarjous on nostanut tämän yrityksen hetkessä Suomen suosituimpien lainapaikkojen joukkoon.

 • Tarjoaa tililuottoa, jonka avulla voit nostaa lainaa vain sen verran kuin tarvitset
 • Lainaa tarjolla 10 - 2000 €
 • Ikäraja 21 vuotta
 • Maksuaikaa tarjolla jopa 49 kuukaudeksi
 • Ensimmäinen nosto 1000 euroon asti ilman kuluja
 • Tarjolla maksuvapaa kuukausi 2 kertaa vuodessa lainansa hyvin hoitaneille asiakkaille.
Limiitti fi

Limiitti.fi on toinen kulutonta pikavippejä ensinostolla tarjoava yritys. Heidän kauttaa on mahdollista saada ensimmäinen nosto ilman kuluja 500 € asti, kunhan sen maksaa takaisin ajoissa. Limiitti onkin toinen erinomainen paikka nostaa ensimmäinen vippi.

 • Joustavaa luottoa, josta voit tehdä nostoja tarpeesi mukaan.
 • Luottoa voi saada 100 - 3000 €
 • Ikäraja 22 vuotta
 • Ensimmäinen lainannosto 500 euroon asti ilman kuluja, maksettaessa takaisin 30 päivän aikana.
 • Mahdollisuus sopiva joustavasti takaisinmaksuajoista ja eristä
Ferratum

Ferratum on suuri tekijä pikavippimarkkinoilla, joka tarjoaa kulutonta ensilainaa uusille asiakkaille. Uusien asiakkaiden on mahdollista saada 50 - 300 € lainaa ilman kuluja Ferratum Koroton - lainalla. Vanhoille asiakkaille on tarjolla myös edullisia ja yksinkertaisia Ferratum Joustava -lainoja jopa 3000 euroon saakka.

 • Ei ylimääräisiä kuluja tai kikkailuja kulujen kanssa
 • Vippiä voi saada 50 - 3000 €
 • Ikäraja 21 vuotta
 • Ensimmäinen lainannosto 300 euroon asti korotta, laina-aika tällöin maksimissaan 30 päivää.
 • Mahdollisuus sopiva joustavasti takaisinmaksuajoista ja eristä, enimmilään maksuaikaa voi saada jopa 26 kuukautta.

Onko pikaluotolla ja pikavipillä jotain eroa?

Monella voi mennä pää sekaisin, kun katselee kaikkea mitä lainamarkkinoilla on tänäpäivänä tarjolla. Ennen tarjottiin ihmisille vain lainaa, mutta nykyään voi hakea lainaa, vippiä tai vaikka minkälaista luottoa. Monet miettivätkin, mikä ero mahtaa olla pikaluotolla ja pikavipillä.

Yhteistä niille on sana pika, joka vastaa hyvin niiden luonnetta. Sekä pikavippi että pikaluotto ovat kumpikin lyhytkestoisia lainaratkaisuja, jotka yleensä maksetaan takaisin noin 1 - 3 kuukauden sisällä lainan- tai luotonnostamisesta.​ Tämä on siis niille kummallekin yhteistä.

pikaluotto

Luotot toimivat hieman kuin luottokortit, jossa sinulle myönnetään johonkin summaan asti luottoa, mutta maksat kustannuksia vain siitä osasta jonka olet käyttänyt

Ero tulee kuitenkin sanojen vippi ja luotto välillä. Vaikka joskus voidaan puhuta ristiin pikavipeistä ja pikaluotoista, yleensä luotolla tarkoitetaan lainaa, jossa on luotto-ominaisuus. Mikä sitten on luotto-ominaisuus? No se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että koko lainasummaa ei tarvitse nostaa kerralla, vaan lainaa voi nostaa useassa osassa. Monissa paikoissa jopa niin useassa osassa kuin haluat, tiettyyn rajaan saakka.​

Helpoiten tämä ero selittyy ehkä esimerkin avulla. Kun haet pikalainaa vaikka 1000 euroa, myönnetään se sinulle, jonka jälkeen sinun tilillesi siirretään heti tämä kyseinen 1000 euron lainasumma.​ Koko summa tulee siis käyttöösi, ilman että sinulta kysytään enään mitään tarkennusta.

Jos taas kyseessä olisi 1000 euron luotto, ei välttämättä koko summaa sinulle kerralla annettaisi. Sen sijaan voisit aluksi päättää, että haluat ekaksi käyttöön vaikka 200 euroa, jonka jälkeen loput 800 euroa jää luottotilille sinua odottamaan.​ Sanotaan sitten että vaikka viikon päästä haluat nostaa vielä 400 euroa lisää. Se onnistuu ilman uutta hakemusta, ja sinulle rahat tulevat todella helposti yleensä vaikka kännykän avulla.

Mitä hyötyä tästä sitten sinulle on?`Miksi et haluaisi koko summaa saman tien käyttöösi?

Ero syntyy siinä, että luotolla maksat lainan kuluja ja korkoja vain siltä osalta, jonka olet tilillesi nostanut.​ Esimerkin tapauksessa maksaisit aluksi siis korkoa vain tuolta 200 euron summalta, ei koko 1000 luotolta.

Yleensä voidaankin yleistää, että luoton ottaminen tulee halvemmaksi silloin, kun et ole aivan varma paljonko rahaa tarvitset minäkin hetkenä käyttöösi. Tällöin on halvempaa napata pikaluotto, ja nostaa sieltä rahaa sitten tarvittaessa. Jos taas tiedät jo etukäteen, paljonko rahaa tarkalleen tarvitset, ei yleensä ole mitään väliä nostatko rahat luottona heti vai pikalainana.​

Jos kuitenkin rahantarve on vielä epäselvä, tai haluat rahaa esimerkiksi reissuun mutta et tiedä tarkkaan paljonko sitä tulee menemään, kannattaa mielummin napata pikaluotto tai vaikka kulutusluotto.​ Näin voit säästää joskus jopa merkittävästi lainan kustannuksissa, varsinkin kun puhutaan hieman isommista lainasummista.